Aan de slag in 4 stappen

Bedrijfsnaam kopen

Ontdek onze collectie bedrijfsnamen. Kies je favoriete naam en reken veilig af met iDeal, Sofort, KBC, Bancontact of Crypto.

Logo bestanden

Je ontvangt direct een mail met de factuur en het logo pakket. Download alle logo bestanden voor je website en drukwerk.

Domein overdracht

Wij helpen de domeinnaam te verhuizen en op je naam te zetten. Gebruik je domein als bedrijfsnaam, website adres en e-mailadres.

Gefeliciteerd!

Met één simpele online aankoop heeft je bedrijf een naam, vormgegeven en klaar voor gebruik. Heel veel succes!

Veelgestelde vragen

In de onderstaande rubrieken vindt je antwoorden op veelvoorkomende vragen

Wat gebeurt er na mijn betaling?

Zodra we je betaling hebben ontvangen, ontvang je direct een mail met factuur en het logo pakket. Download alle bestanden die je nodig hebt voor je website en drukwerk.

Binnen 24 uur ontvang je een tweede mail met alle informatie om de domeinnaam te verhuizen en op je eigen naam te zetten. 

Ons team staat voor je klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het overdrachtsproces.

Hoe werkt het kopen van een bedrijfsnaam?

1. Kies naam
Kies je favoriet uit onze collectie bedrijfsnamen samengesteld door merkexperts. Reken 100% veilig af met iDeal, Sofort of Bancontact.

2. Download logo bestanden
Je ontvangt direct een mail met factuur en het logo pakket. Download alle bestanden die je nodig hebt voor je website en drukwerk. 

3. Domeinnaam overdracht
Binnen 24 uur ontvang je een tweede mail met alle informatie om de domeinnaam te verhuizen en op je eigen naam te zetten. Ons team staat voor je klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het overdrachtsproces.

Wat krijg ik bij mijn aankoop?

Premium domeinnaam
Je wordt eigenaar van de door jou gekozen premium domeinnaam. Gebruik de domein als bedrijfsnaam, website adres en als e-mailadres.

Logopakket
Download alle logo bestanden die je nodig hebt voor je website en drukwerk. Het logo pakket bevat .jpg- en .png-bestanden die je kunt gebruiken met de meeste standaard softwarepakketten. Daarnaast bevat het logo pakket .eps- en .ai-bestanden die worden gebruikt door professionals zoals printers, signmakers en ontwerpers.

Verzorgde overdracht
Ons team staat voor je klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het overdrachtsproces.

Kan ik een bod uitbrengen op een naam?

Nee, wij hanteren vaste prijzen.

Kan ik mijn domeinnaam verkopen op deze website?

Nee, deze service bieden wij op dit moment niet aan. We sluiten echter niet uit dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren.

Beschik je over een portfolio met interessante domeinnamen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Online betalen
Betaal kosteloos met iDeal, Sofort, KBC, Bancontact of Crypto. 

             
Betalen op factuur is ook mogelijk.

Kan ik op factuur betalen?

Ja, dat is mogelijk.

1. Mail de volgende gegevens naar info@bedrijfsnaam.nl:

  • Gewenste naam
  • Bedrijfsnaam
  • Volledige naam domeinnaamhouder
  • Adres / postcode / plaats

2. Na ontvangst van de gegevens sturen wij een digitale factuur per email.

3. Na ontvangst van betaling ontvang je van ons de benodigde
gegevens, logo bestanden en gegevens waarmee de domeinnaam verhuist kan worden.

Kan ik de betaalde BTW op mijn bestelling terugkrijgen?

Bij zakelijke uitgave kan je de BTW aftrekken of terugvragen. 

Gelden er online betaallimieten?

Op deze website hanteren we een online betaallimiet van €50.000. Echter heeft iedere bank een andere betaallimiet. Het is mogelijk om limieten online te wijzigen. Raadpleeg de website van je bank voor meer informatie. Het is eventueel ook mogelijk om op factuur te betalen.

Zijn er doorlopende kosten?

Nee. Er zijn geen lopende kosten of vergoedingen verschuldigd aan Bedrijfsnaam.nl.

Zodra de domeinnaam op jouw naam staat betaal je een kleine jaarlijkse vergoeding aan de domeinnaam registreerder om het eigendom van je domein te behouden.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja. Je kan je bestelling annuleren en een terugbetaling aanvragen binnen 14 dagen na aankoop en voordat de eigendomsoverdracht van het domein is voltooid. 

We kunnen echter geen terugbetaling doen nadat het eigendom van het domein dat je hebt gekocht is overgedragen en/of als je het logopakket hebt gedownload.

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Ja. Je kan je bestelling ruilen binnen 14 dagen na aankoop op basis van prijs en beschikbaarheid.

Je kunt je bestelling echter niet ruilen nadat het eigendom van het domein dat je hebt gekocht is overgedragen en/of als je het logopakket hebt gedownload.

Kan een domeinnaam meer waard worden?

Het verleden toont aan dat premium domeinnamen in de loop der jaren ten minste de waarde hebben behouden maar meestal meer waard zijn geworden. Dit biedt echter geen garantie voor de toekomst.

Daarnaast kan het populair worden van een woord/term waaruit de domeinnaam bestaat ook reden zijn voor een waardestijging.

Garandeerd mijn aankoop het eigendom van de domeinnaam?

Ja, op hoge uitzonderingen na garandeert een aankoop het eigendom van de domeinnaam. Alle domeinnamen die op deze website worden aangeboden zijn in eigen beheer.

Wat gebeurt er na aankoop?

Wanneer je een naam van hebt gekocht, zullen wij het eigendom en de registratie van het domein aan je overdragen. Dit gebeurt binnen 24 uur. Je kunt dan de instellingen voor het domein beheren en deze aan je website en e-mail koppelen.

Hoe werkt het verhuizen van een domeinnaam?

Na aankoop assisteren wij je met het verhuizen van de domeinnaam.

Kan ik een domeinnaam zonder logo kopen?

Nee. Tegen een meerprijs kunnen we een logo en/of huisstijl op maat ontwerpen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een handelsmerk en een handelsnaam?

Geregistreerde handelsnaam
De registratie van je handelsnaam bij de Kamer van Koophandel is een wettelijke verplichting. Deze stelt je in staat legaal te handelen, facturen op te stellen en belastingen te betalen.

Geregistreerd handelsmerk
Door een naam als handelsmerk te registreren, krijg je exclusieve rechten op het gebruik van je naam en kan je voorkomen dat iemand anders deze gebruikt. Deze rechten zijn wettelijk beschermd. Een handelsmerk biedt alleen bescherming in specifieke landen of gebieden en in relatie tot specifieke goederen of diensten. Hoewel het waardevolle bescherming kan bieden, kan het registreren van een handelsmerk tijdrovend en kostbaar zijn. Niet alle bedrijven zullen dit beschermingsniveau nodig hebben.

Zijn de aangeboden namen handelsnamen?

Nee. Bedrijfsnaam.nl verkoopt geen geregistreerde handelsnamen.

Je kan een handelsnaam bij de Kamer van Koophandel registreren met je eigen persoonlijke en zakelijke gegevens - dit kunnen wij niet voor je doen.

Zijn de aangeboden namen handelsmerken?

Nee. Het is voor ons niet mogelijk om de namen of logo's op onze website voor jou als handelsmerk of handelsnaam te registreren.

Een handelsnaam kan je indienen bij de Kamer van Koophandel, een merkregistratie kan je indienen bij de BOIP.

Wat als mijn naam al is geregistreerd als handelsmerk?

Een handelsmerk biedt alleen bescherming in specifieke landen of gebieden, en in relatie tot specifieke goederen of diensten. Het hoeft dus geen probleem te zijn als de door jou gekozen naam al als handelsmerk is geregistreerd.

Raadpleeg bij twijfel een merkengemachtigde.

Wat als mijn naam al is geregistreerd als handelsnaam bij de KvK?

Als een ander bedrijf is geregistreerd op je nieuwe bedrijfsnaam (of een soortgelijke naam) hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt een uniek woord toevoegen aan je bedrijfsnaam die uitsluitend gebruikt wordt bij de volledige wettelijke naam.

Een toevoeging kan zijn: 'Restaurant', 'Reclamebureau' of meer algemene, zoals 'Limited', 'Marketing' of 'International'.

Voorbeeld: de gekochte naam 'Vegani' kan bij de Kamer van Koophandel worden ingeschreven als 'Vegani Restaurant'. Als logo, website adres en op overige materialen kan de naam 'Vegani' gebruikt worden.

Raadpleeg bij twijfel de Kamer van Koophandel en/of een merkengemachtigde. 

Kan ik mijn gekochte naam als handelsmerk registeren?

In de meeste gevallen is het mogelijk om je gekochte naam te registeren als handelsmerk.

Een handelsnaam kan je indienen bij de Kamer van Koophandel, een merkregistratie kan je indienen bij de BOIP.