Bedrijfsnaam generator Top 10 – Nederlands & Engels

Bedrijfsnaam generator Nederlands en Engels

Heb je moeite met een originele bedrijfsnaam bedenken? Je bent niet de enige. Gelukkig is er hulp! Een bedrijfsnaam generator is dé magische tool om jouw creatieve blokkade op te heffen. In dit artikel zetten we de 10 beste Nederlandse en Engelse bedrijfsnaam generators op een rijtje en leggen we uit hoe het werkt. Laten we beginnen!

Wat is een bedrijfsnaam generator?

Een bedrijfsnaam generator is een tool die op basis van kunstmatige intelligentie bedrijfsnamen genereert. Doorgaans werkt het als volgt: je typt een kernwoord in en de generator spuugt een lijst met naam suggesties uit.

Ons advies is om een bedrijfsnaam generator te gebruiken om je creatieve sappen weer volop te laten stromen. Laat de gegenereerde namen je inspireren en op ideeën brengen.

Hoe werkt een bedrijfsnaam generator?

Doorgaans kun je de onderstaande richtlijnen aanhouden om optimale resultaten te genereren.

 1. Start met krachtige woorden
  Geef de generator een sterk woord of een aantal woorden die betrekking hebben op je bedrijf, product of service. Gebruik woorden die een hint, gevoel, emotie, kracht of unieke eigenschap van je bedrijf overbrengen.
 2. Selecteer de beste namen
  Selecteer de beste bedrijfsnamen. Vermijd namen die moeilijk te spellen of uit te spreken zijn.
 3. Bespreek resultaten
  Bespreek jouw selectie met de belangrijkste besluitvormers – hoe minder hoe beter. Selecteer ook een aantal mensen die binnen je doelgroep vallen. Let op: laat mensen namen individueel beoordelen. Bespreek alleen gezamenlijk de resultaten.
 4. Beslissing – bedrijfsnaam checken & vastleggen
  Maak een keuze of een top 3. Voordat je een naam definitief kiest moet je jouw bedrijfsnaam checken en vastleggen.

Voordelen bedrijfsnaam generator

 • Ontwikkel snel nieuwe ideeën en inzichten
 • Kan creatieve blokkades opheffen
 • Doorgaans gratis te gebruiken
 • Lijst met veel opties
Nadelen
 • Andere gebruikers krijgen dezelfde namen te zien om te gebruiken
 • Resultaten zijn generiek, beperkt in creativiteit en zelfs robotachtig
 • De meeste bedrijfsnaam generatoren zijn Engels, niet Nederlands
 • Het kan wat… goedkoop aanvoelen
1. SIDN – Bedrijfsnaam Generator Nederlands (gratis)

Bedrijfsnaam generator

SIDN is één van de weinige bedrijfsnaam generators in Nederland. Eigenlijk is het een ‘domeinnaamsuggestietool’. Een gratis tool die namen genereert op basis van beschikbare .nl domeinnamen. De generator geeft suggesties op basis van synoniemen. Daarnaast wordt er een database gebruikt van eerder geregistreerde domeinnamen die nu weer beschikbaar zijn.

Hoe het werkt

 1. Je typt een zoekwoord of naam in de zoekbalk.
 2. Vrijwel altijd is je zoekwoord al geregistreerd als domeinnaam, kijk onder ‘kies andere beschikbare domeinnamen’ voor beschikbare suggesties.
 3. Klik op de button ‘vind meer resultaten met onze suggestietool’ om de volledige tool te openen.
 4. Je kunt nu meerdere zoekwoorden, locaties en andere variabelen wijzigen en toevoegen. Onder ‘gevonden domeinnamen’ staan alle resultaten.
2. Shopify – Nederlands & Engels (gratis)

Bedrijfsnaam generator Nederlands

Een andere bedrijfsnaam generator in Nederland is van Shopify. De gratis tool is overzichtelijk en makkelijk om te gebruiken. Je vindt er binnen no-time honderden, zo niet duizenden bedrijfsnamen. Interessant is dat Shopify alleen namen toont met beschikbare domeinen.

Het grote nadeel is dat de namen vaak wat ‘inspiratieloos’ kunnen overkomen. Wellicht doe je er toch wat ideeën mee op.

3. Bedrijfsnaam.nl – Nederlands & Engels (betaald)

bedrijfsnaam kopen met domeinnaam en logoEen bedrijfsnaam bedenken of genereren, moet je dat wel zelf doen, eigenlijk? Een verkeerde bedrijfsnaam blijft je elke dag confronteren. Van het moment dat je een telefoontje opneemt, totdat je je visitekaartjes uitdeelt. Daarbovenop toont onderzoek aan dat je bedrijfsnaam een serieuze impact zal hebben op de resultaten van je bedrijf.

Bedrijfsnaam.nl kan wel eens de perfect oplossing voor je zijn omdat dit is geen traditionele bedrijfsnaam generator is. Het is de enige optie die alles wat een generator te kort schiet aanvult.

Je kunt kiezen uit 100+ bedrijfsnamen (inclusief logo) die zijn ontwikkeld door doorgewinterde merkexperts en vormgevers. De opties zijn dus niet generiek, beperkt in creativiteit of robotachtig. Ook als je liever je eigen bedrijfsnaam wilt bedenken is het leuk om de collectie te bekijken voor inspiratie!

Een compleet pakket met bedrijfsnaam + domeinnaam + logo koop je al vanaf €450. Skip eindeloze brainstormsessies, vergaderingen of onderhandelingen met peperdure reclamebureaus. Kickstart je ambities en ga vandaag nog aan de slag.

Bekijk bedrijfsnamen
4. Bussiness Name Generator – Engels (gratis)

Business Name Generator Engels

Business Name Generator is een gratis tool die veel suggesties voor bedrijfsnamen geeft voor jouw start-up, bedrijf of website. Het identificeert ook de domeinnamen die beschikbaar zijn. Om deze generator te gebruiken, hoef je alleen maar een woord of woorden in te voeren en het genereert een lijst met mogelijke bedrijfsnamen. De tool helpt resultaten te filteren op basis van Populair, Modern, Kort (minder dan zeven letters), branches en andere handige filters.

5. Getsocio – Engels (gratis)

Bedrijfsnaam generator Engels

Getsocio is erop gericht bedrijven te helpen hun online webshop op te zetten. Het is dus in hun belang om leuke suggesties voor je bedrijfsnaam te geven. Helaas ontbreekt er creativiteit bij de namen die GetSocio genereert.

GetSocio is snel en eenvoudig te gebruiken, en hun prefix-database is gigantisch, dus je krijgt veel opties voorgeschoteld. De resultaten zijn echter zwakjes en er is geen herformulering van de opgegegeven zoekwoorden. Ze plakken gewoon een willekeurig woord voor je zoekwoord. Niet de beste opties dus maar het proberen waard.

6. NameMesh – Engels (gratis)

NameMesh bedrijfsnaam generator Engels

NameMesh helpt je bij het vinden van de perfecte domein- en bedrijfsnaam. Het regelt direct een domeinnaam controle op beschikbaarheid. Daarnaast kan de tool leuke resultaten genereren. Het is de moeite waard om deze eens te proberen.

Een van de beste eigenschappen is dat er diverse categorieën zijn. Van ‘nieuw’ met alle nieuwe domeinextensies tot en met ‘leuk’, die rare resultaten oplevert voor de zoekwoorden die je hebt ingevoerd. De selectie is verfrissend en kan interessant zijn om door te nemen. Als je vastzit in een creatieve sleur kan NameMesh je eruit halen.

7. Hipster Business Name – Engels (gratis)

Hipster bedrijfsnaam generator

Hipster Business Name is een grappige en eigenzinnige bedrijfsnaam generator. Ze genereren slechts één naam per klik en kunnen ze niet worden gesorteerd op branche, trefwoord of welke categorie dan ook. Ze zijn volledig willekeurig en daardoor in veel gevallen erg leuk.

Deze tool is niet echt bedoeld om heel serieus genomen te worden, het heeft wel een aantal gave functies. De namen zijn vreemd en niet uitzonderlijk onprofessioneel maar je zou er een paar kunnen gebruiken. Als je vastzit in een creatieve sleur, is dit een van de meer speelse tools die je daaruit kan breken. Zelfs als je de ideeën van de generator niet gebruikt.

8. Anadea – Engels (gratis)

Bedrijfsnaam generator

Anadea is een gratis online bedrijfsnaam generator om namen te genereren voor start-ups, bedrijven, games of zelfs mobiele apps. Je kunt namen zoeken per branche categorie. Het biedt verschillende opties, zoals software, gezondheidszorg, technologie, reizen en meer. Met de tool kan je ook een passende domeinnaam voor je website vinden. Je voert een paar trefwoorden in en doet al snel inspirerende ideeën op.

9. Namobot – Engels (gratis)

Namobot Business name generator

Namobot is een generator die komt met suggesties rond specifieke categorieën – zoals leuk, kort en SEO. Een tekortkoming van deze generator is dat de bedrijfsnaam suggesties behoorlijk saai zijn. De diversiteit en creativiteit ontbreekt. Je kunt altijd een poging wagen, niet geschoten is altijd mis.

10. Naming – Engels (gratis)

Naming

Met deze bedrijfsnaam generator kan je specifieke criteria invoeren en een lijst met mogelijke namen voor elke zoekopdracht genereren. Je kunt een stamwoord, lettergreep, letter, het aantal gewenste lettergrepen gebruiken. Verder kan je rijmpjes, Latijnse of Griekse wortels en andere woorden voor variaties wilt toevoegen en specificeren.

Conclusie

Een bedrijfsnaam generator is niet dé oplossing voor de perfecte bedrijfsnaam. Het is wel een handige tool om je creativiteit op gang te brengen. Als je helemaal vastloopt in het creatieve proces kan het je zeker op weg helpen.

Probeer geen naam 1-op-1 over te nemen uit de tools maar gebruik je eigen inzicht en creativiteit. Onderzoek toont aan dat een bedrijfsnaam grote impact heeft op resultaten op de lange en korte termijn. Voorkom dus dat je naam een compleet gebrek aan inspanning en creativiteit uitstraalt.

Heb je de perfecte naam gevonden? Lees dan ons artikel bedrijfsnaam checken en vastleggen.

Hebben de bovenstaande bedrijfsnaam generators jou geholpen bij het verzinnen van je bedrijfsnaam?

Vond je dit een leuk artikel? Deel het!

Ook interessant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1